Tuesday, September 21, 2010

kekasih lama datang kembali



pernah tak korang alami situasi kekasih lama @ aku suka panggil bekas tupperware datang semula dalam hidup korang dan mintak untuk bersama kembali, ala macam dulu-dulu tue..aku nak tanya korang, kalau jadi situasi nie kat korang, dan dalam situasi yang sama korang sudah ada penganti yang baru korang akan terima balik tak?

dekat sini, aku just nak bagi dua sebab kenapa, anda harus menolak permintaan si dia untuk bersama kembali kepada anda, aku cuma bagi dua point jew, aku rasa tue pown dah cukup kot,hikhik kalau korang ada point nak tambah, boleh la drop comment yea :)


1) sekiranya time tue anda dah ada yang berpunya, dan si dia yang lama ingin menagih semula cinta kepada anda, katakan TIDAK kepadanya, sebab kan time tue anda dah berpunya, lain lah kalau anda masih single lagi boleh la..hahahaha..eh, itu hanya gurauan sahaja yea, walaupun anda masih single@berpunya time itu, anda perlu  tolak perlawaan dia dengana cara yang baik, sebab tidak mustahilkan kalau dia sanggup jugak tinggalkan kita untuk kali yang kedua nya, macam peribahasa tue, tak nak durian berbuah dua kali okey.

2) anda juga perlu tahu, sebab apa anda ditinggalkan dahulu, contohnya kalau anda ditinggalkan dahulu sebab si dia mempunyai wanita lain, seharusnya anda tidak perlu untuk menerima kembali lelaki seperti dia, walaupun pada time tue, anda masih single, dan masih sayangkan lagi diri dia, anda seharusnya tidak menerima kembali si dia, sebab betapa mudahnya dia meninggalkan anda sebab perempuan lain, aku umpamakan macam nak tanggal pakaian, senang-senang jew dia buang, bila dia nak, dia pakai balik pakaian tue, macam mana dia nak rujuk kepada anda semula....jangan imagine yang bukan-bukan yea..hikhik..

lastly aku nak cakap, tapi kalau dah jodoh korang jugak dengan bekas kekasih lama nak buat macam manakan, terima jew lah, dah jodoh pertemuan ajal dan maut di tangan tuhan.

p/s : aku nie, website tak siap-siap lagi, boleh plak nk update blog, takutnya jap gi lecturer nak datang tgk tempat L.I   :/

4 comments:

  1. waa...penah ga mcm tu..
    mula2 mcm nk trime..pastu ta leh sb perasaan kt dia tu dah laen(sb lame ga tpisah 2-3thn)
    pd sy...kalo kite dh tinggalkn tu..ta yah la cari balik..sb dh da sejarah hitam..rase ta best..so..cari lah yg laen, yg btul2 meneriam dan memahami kite..wallahualam..hahaha~ apaka nasehat yg sy bg nie btul?? ;)

    ReplyDelete
  2. @Khumaera Ismail

    wah, penerangan yang bagus ehehe..betul-betul kalau dah lama terpisah perasaan tue memang akan berubah :) better cari someone yang lebih baik lagi

    ReplyDelete
  3. saya ska alasan no 2 tu...

    ReplyDelete
  4. dlu c dia tingglkan sy sbb dia dah ader ppuan laen,, dan kononnyer dia x suka cple gan sy sbb sy jauh...baru nie dia ader call sy..dia kta dia x happy gan gf baru dia tuh..kenak kntrol habis... sy pon ckp lah kat dia "erm,,nak wat canner dah awk yg pilih j cam tuh"..nak trima dia smula?? ish tkut sngat,sakit yg dlu masih ader lg..tinggalkn sy cam smpah jew..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails