Friday, October 15, 2010

contest fluffy friends


yeah, saya sudah di tag oleh cimot! contest nie sangat best yea, sebab saya sangat sayang pada haiwan, terutama KUCING! kepda sesiapa yang nak join tue, boleh la KLIK sini, untuk rules contest nie.

sudah bersedia nak dengar cerita saya? jom kita mulakan dengan lafaz bismillah.

why do you love your pet?

saya sayang sangat-sangat kucing saya, sebab dia tempat saya cerita segala masalah, walaupun dia tak boleh bercakap, tapi saya tau dia faham, sebab bila saya cerita jew, dia akan bunyi meeeeooowwww! tanda memberi respon kepada masalah yang saya ceritakan kepadanya. yang kedua, dania saya selalu tunggu saya balik kerja, bila dia dengar bunyi kereta saya, dia akan berlari dan tunggu di depan pintu, wahhh saya sangat-sangat terharu, sebab setiap hari dia akan buat perkara yang sama. yang ketiga, dania adalah teman tidur saya setiap malam, dan dia juga merupakan jam loceng saya setiap pagi, dania akan mengejutkan saya dengan mengigit jari kaki saya atau dia akan lari laju-laju dan langgar badan saya, suruh saya bangun. temgok, saya tak payah susah-susah nak kunci jam loceng. cukup lah kot 3 sebab kenapa saya sayang haiwan saya.

dan sebab yang paling utama kenapa saya sayang kucing saya, sebab kucing saya pown sayangkan saya, hehe!

ok, seterusnya mari kita layan gambar my dania sayang, gamabr nie saya tangkap dengan sendirinya yea, gambar-gambar nie semua dari umur dania 1 bulan sehingga sekarang 5 bulan.


hye! saya dania, saya dah 5 bulan saya sungguh nakal dan hyper aktif juga!


time nie dania baru umur 2 bulan, nie lah cara dania bila tido, mummy selalu selimutkan dania, bila dania sejuk :)


arghhh! dania tak suka time mandi, walaupun mummy guna air suam, tapi tetap sejuk jugak!

 aduh! mummy pedih lah, mata dania kena buih syampu.


tension la wa beb, asik mandi jew! tengok muka dania nie, tension kan kan!


tadaaaaaa....selepas mandi, dania terus tido, sebab badan dah bau wangi,ehehe..tue kawan baik dania nama dia moo mooo!


nie time umur dania dah 3 bulan, tengok topi tue, mummy yang buatkan!


booolat tak mata saya??

 tengok, dania dah cabutkan huruf kat keyboard mummy, ehehe
dania ingatkan tempat cakar kuku tadi :p


akhir sekali, gambar dania and mummy :)

akhir sekali nak tag 

- misz  pinkie winkie

- anis

-cimot 









11 comments:

  1. So cute, omg! Nisa ada tengok kucing Persian di pet store that looks EXACTLY like her! Wanted to buy but tak cukup duit ):

    And also, I want to let you know, Nisa dah pon terima your entri ni. So tunggu sampai tiba masanya! I will announce the winner, insha'Allah.

    ReplyDelete
  2. wee...best nyer ada kucing... =D

    ReplyDelete
  3. huhu daku bukan pminat kocheng

    ReplyDelete
  4. wah syorganye kucing itu pas mandi terus tido koo..

    ReplyDelete
  5. cantiknya bulu dia...terpikat saya..hehehe

    ReplyDelete
  6. comeynya dia...suka tgok2...geram3...

    ReplyDelete
  7. comel la.. aku suka kucing.. serius, geram tgk kucing tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails