Saturday, October 30, 2010

Dik ubat lubu dah habis :)

assalamualaikum semua

ok, semalam ezan keluar gi pet shop, nak beli makanan dania dan nak cari vitamin untuk dia. dah sampai petshop nie, ezan masukla dalam kedai tue, terus pergi dekat makanan kucing dan ambik makanan yang selalu beli untuk dania. dah lepas ambik tue singgah jap dekat bahagian ubat-ubat, and then sales girl kedai petshop tue pun datang, dan tanya aku nak cari ubat apa, mcm nie dialog dia :


orang petshop nie cina perempuan yea :)

petshop : adik mau cari apa?

ezan : saya nak cari vitamin untuk kucing lah.

petshop : adik mau cari vitamin untuk gumukkan kucing kew?

ezan : eh, tak saya nak cari ubat bulu, bagi bulu dia cantik

petshop : owh, kejap yea saya cari *puas dia cari ubat bulu tue,tapi tak ada, lepas tue dia cakap kat aku mcm nie :

petshop : adik ubat LUBU dah habislah tak ada stock lagi.

ezan : haaa?? ubat LUBU?? *aku tanya sambil tahan gelak..hahaha

petshop : eh, silap-silap, ubat bulu.

ezan : haha, tak apalah, it's ok, lepas tue aku terus keluar dari petshop tue sambil menahan gelak.

17 comments:

  1. hihihihihi..
    hantam saja la..
    lubu / bulu..dekat2 dah bunyi nyer..:p

    ReplyDelete
  2. @cik saba

    ahaha..tau xpew, dia tersasul nak sebut bulu tersebut LUBU :)

    ReplyDelete
  3. @hiro


    ahahaha...jom kalau nk ubat lubu kita gi petshop tue, hehe

    ReplyDelete
  4. hahahaha,,,geli aty betol..
    huhuhu

    ReplyDelete
  5. hahhahahh!! itu auntie..sasul manyak la....hahahhah!!!

    ReplyDelete
  6. okeh bulu dah jadi lubu...kalo kita tmbhkan imbuhan die.. akan jadi :
    berbulu = berlubu
    bulu2 = lubu -lubu
    buluan = lubuan
    membulu = melubu...
    okeh.. siyes kelakar :P

    ReplyDelete
  7. hahhahhaha..gile gempak ar cter ko....hahah...dialog,,(dik,ubat untuk bykkan lubu ada..mau ka?)hahha..ezan ezan..mcm2 ko jmpa org...

    ReplyDelete
  8. Takpe takpe, itu chinese. Kalay Malay yg tersilap ckp, taktau nak kata apa --'

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails