Friday, October 1, 2010

kenapa saya sayang kucing?


*terharunya dania dengar :)



ok, actually korang semua ada tak bela haiwan? mesti kebanyakannya korang ada bela kan, contoh bela kucing, arnab, tikus yang selalu ada dalam rumah tue, malas nak beli hamster, bela jew tikus yang ada kat rumah tue, ehehe, ceh! geli aku.

macam aku, aku suka sangat kucing, boleh jadi gile sangat-sangat dekat kucing, nak tau tak sebab ape aku  suka kucing daripada binatang peliharaan yang lain :

1) kucing nie boleh jadi kawan kita, sebab aku kalau ada masalah, selalu cerita kat dania, semua rahsia aku dania tau..tapi nasihat yang aku dapat cuma bunyi meawwww jew...ehehe,tak pe lah atleast aku dapat luahkan :)

2) selalu teman aku tido tiap-tiap malam, sebab aku nie penakut sikit! eh penakut banyak, so dengannya ada dania sebab peneman aku, jadi rasa macam selamat sikit la.

3) dapat main kejar-kejar dengan kucing, kalau dengan binatang mesti tak dapatkan, lagi-lagi kalau bela hamster, tengok dia jew yang main lari-lari, kita tak dapat nak join.

4) aku rasa terharu sangat, sebab kalau aku balik kerja, kucing aku akan peka dengan bunyi kereta aku and dia akan tunggu depan pintu untuk tunggu aku masuk rumah, you see how sweetnya!!

5) sebab kucing haiwan kesayangan nabi jugak, so aku pown sayang jugak.


ok, macam mana pulak dengan korang, meh la share?

12 comments:

  1. suke kucen jgk especially time diowg ngiauw2 manje..cute~!! pastu angkat2 kaki letak kt tgn kite.soooo cute~!! =)

    ReplyDelete
  2. sy pon suke sme kucing!!!

    *tomey nye blog kmu ni...

    ReplyDelete
  3. sma la...
    syg sgt ngan diorg..
    anis stat bla kucing msa umo 4 thun...abadi nma dia...ensem...hehe

    ReplyDelete
  4. hehe.saya takut ngan kucing tau.:)

    ReplyDelete
  5. @Khumaera Ismail

    ehehe..yup betol-betol, lagi-lagi kalau kita gosok kepala dia, manja jew tengok :)

    ReplyDelete
  6. @Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)

    yeah kita serupa :)

    thanks yea, biasa sahaja blog ezan nie :)

    ReplyDelete
  7. @anis


    wah..masa umur 4 tahun dah bela kucing, syoknya..ehehe, ezan plak bela kucing time darjah 6 :)

    ehehe, abby abadi ek? comel jew nama abadi :)

    ReplyDelete
  8. @shima


    sama macam kawan ezan,takut kucing, kenapa takut ek?

    ReplyDelete
  9. sy x b0le dkt dgn kucing..ada asthma.

    T__T

    --> jmput dtg bl0g n dr0p a c0mment. ^__~

    ReplyDelete
  10. @Hashira Yusoff

    ala siannya, tapi memang betol kalau asthma tak leh dekat ngan kucing, sebab bulu dia nanti bahayakan kesihatan.

    ReplyDelete
  11. sayang sangat samaaa kucing.
    kalo takde mereka ..bleh jadik giler rasanya.

    ReplyDelete
  12. sbb kucing cumil, cumil, cumil, n cumil! hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails