Thursday, October 28, 2010

rajinlah pulak jilat-jilat bulu

assalamualaikum semua,sihat tak hari nie?

hari nie, ntah ape mimpi, mia saya tue tiba-tiba rajin lah pulak nak bersih-bersihkan bulu dia, kalau tidak pemalas tahan gaban. sampai taik mata sendiri pun malas nak buang, sampaikan dah banyak pun tetap dia biarkan jugak! last-last aku jugak yang tolong buangkan, sebab geli tengok taik mata dia tue, hehe.

nak tengok tak budak pemalas, jilat-jilat bulu dia, jom kita layan gambar kat bawah nie.


sebelum bulu dicuci :)


kita cuci dulu lengan, sebab baru pas makan tadi


jilat pulak jari tangan, bagi hilang bau ayam rebus


kita bersihkan pulak bulu-bulu di kaki


lepas tue, bersihkan pulak bulu dekat tuuuttttt :)


yeay, tengok mia dah cantik dan bersih, cepat lah masuk meminang mia :)


dania sayang :p







9 comments:

  1. alahaii mmg shantek pon...klau comot pon shantek hehe...

    ReplyDelete
  2. @meowwmania


    ehehe, mia cakap thanks,sebab puji :)

    ReplyDelete
  3. hehehehe....pemalas ker budah uh....eeii sbar jer laa taik mate pun nk tlg org buangkan eeeii geramm..heee~~

    ReplyDelete
  4. @nurkaloi

    memang pemalas gila, susah nak tengok dia cuci bulu sendiri,tue lah taik mata pun,ezan yang terpaksa buangkan :)

    ReplyDelete
  5. hehehehe....sabar jer laaa
    tp miow cam uh memang suke manje manje niee
    memg sje tarik perhatian si ezan laa uh

    ReplyDelete
  6. uissshhh cantiknya kucing nie.... i sukeeee sgt kucing :)

    ReplyDelete
  7. Alahai cutenyer kucing. Kucing ni ada masalah keguguran bulu. Ada tips tak macamana hendak mengurangkan keguguran bulu kucing

    ReplyDelete
  8. @akubiomed

    dulu dania, pun bulu dia gugur jugak, tapi ezan gi pet shop beli vitamin bulu untuk dia, so dah ok sekarang.

    kucing bulu gugur nie,ada banyak sebab maybe pasal :

    ada kutu
    keadaan cuaca
    dll

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails