Tuesday, November 23, 2010

petua putihkan gigi dengan arang!

assalamualaikum semua, ada sihat ka hari nie?

ok, entry kali nie, ezan nak share sikit petua untuk putikan gigi lah. caranya amat mudah giler, senang dan tidak perlu untuk keluarkan bajet yea. mesti semua orang teringinkan nak gigi putih, cantik, kalau dah gigi cantik mesti setiap 24 jam asik nak senyum jew, yealah nak tunjuk gigilah katakan, hikhik

kepada yang mempunyai masalah gigi yang kuning-kuning tue boleh try petua nie ek. jangan susah hati gigi anda mesti akan kembali putih berseri, sampai bersilau kalau orang tengok hehe.



barang-barang yang kita perlukan ialah hanya arang! tau tak arang tue apa, kalau tak tau google lah ek. kita guna arang yang digunakan.contohnya time buat BBQ kan guna arang, so lepas dah habis guna tue, kita boleh ambik arang tue, untuk kita gosokkan digiigi. cara-cara dia korang ambik arang tue, lepas tue ambik lesum batu, dan tumbuk sehingga halus arang itu, lepas dah halus korang taruk sikit garam, lepas tue boleh lah digunakan macam kita guna colgate :)

digalakkan untuk guna arang ini dahulu, selepas itu barulah kita gunakan colgate, untuk mendapatkan hasil yang menakjubkan! insyaallah gigi korang akan jadi macam nie nanti. cantikkan putih jew.


 gambar yang last nie, dia terlupa untuk gosok dengan colgate tue yang jadi hitam macam nie, hikhik gurau jew :)



SELAMAT MENCUBA!


16 comments:

  1. dsyt pic last tuh!! ngeri!! hahaha


    x de cara lain ke..pi dentist ke...kot2 la ade ubat komor2 pas 2 leh hlgkan gg kng..hehehe

    ReplyDelete
  2. wow mne nk cari arang..kne tunggu musim panas la cani..hehe nway, thnx for sharing..ezan dah try ke? ehem :P

    ReplyDelete
  3. naseb bek den xpengsan tgk gmbar last.heh

    ReplyDelete
  4. @♥..cik_mas..♥


    ahahah..pics yg last tue, kalau malas nak gosok gg, 2 yang jadi mcm tue :)

    kalau pi dentist mesti mahal and keluarkan duit, baik awak try petua nie, hikhik :)

    ReplyDelete
  5. @.:reine:.

    ehehe..try beli cari dekat kedai runcit, mesti ada :)

    ezan tiap2 ari amalkan petua nie, tengok putihkan gg ezan..hahha

    ReplyDelete
  6. @hans

    tak pernah cuba lah wajib cuba, hahha

    ReplyDelete
  7. @buyat(bebola tomato)


    ahhaa..tue sebab tak pernah gosok gg. tue gg jadi mcm tue :)

    ReplyDelete
  8. ezan dah cube ke.. kalau berkesan update ye.. hehe

    ReplyDelete
  9. guna arang?
    erk.. x tertelan ke arang tue nanti?
    ish... ish...
    abeh alr, kalau tertelan...
    mesti horror seumur hidup

    ReplyDelete
  10. :) teknologi bari anak melayu, gunakan berus gigi arang.. sape2 berminat untuk cuba sila PM ke beeone84@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. Wahhh. Ezan, thanks for the info. Tapi kena guna arang yang telah digunakan ke atau boleh je guna yang baru? Soalan seriussss.

    ReplyDelete
  12. @fruithart : selalu ezan guna arang yang dah dibakar tu, tapi kalau nak guna arang baru pun boleh then campurkan dengan garam yea, lepas tu gosok tiap-tiap pagi, insyaallah gigi akan putih kalau rajin buat :)

    ReplyDelete
  13. slm ezan .pembaca bru ni gigi sye ni kuning nk try bede ni. nak tanya xde side effects ke buat tiap2x hari? contoh gigi jadi transparentke? sensitiveke?

    ReplyDelete
  14. Dulu masa kak kecik2 kan masa zaman sekolah rendah, mmg kak pernah buat. Huih... Tak taumla lepas gosokmtu, sakit gusi n gigi. Tu la first n last kak buat... Tah kenapa tah buat cam gitew.. Tapi gigi kita malay mmg byk kale xberapa nak putih. Kalo indian gigi diorang mmg putih serlah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails