Saturday, November 13, 2010

tudung transparent :)

assalamualakum semua, sihat tak? diharapkan sihat selalu yea, hikhik macam nak tulis surat cinta pulak mukadimah entry kali nie :)

ok, korang pernah tengok tak tudung transparent atau kalau dalam bahasa melayunya tudung yang jarang. entry yang lepas ezan terserempak dengan orang yang pakai tudung tapi kain terbelah, tapi kali nie pulak ezan jumpa perempuan yang pakai tudung tapi nampak rambut! boleh bayangkan tak??

tadi masa nak tunggu wayang start lepak jap kat satu kerusi nie, sebelah ezan nie pasangan couple, ezan tengok lah muka awek dia, cun tapiiiiiiiiiiiiii sekali tengok pakai tudung transparent yang boleh nampak rambut dengan jelasnya. dalam hati berkata jugak, apa motif kalau pakai tudung tapi still boleh nampak rambut lagi??? siap bf dia cakap mcm nie kat awek dia "eh rambut ayang dah panjanglah,cantik!" hehe korang tengok, pakai tudung tapi bf dia siap boleh nampak lagi rambut awek dia tue.

kebanyakan perkara ini terjadi bila pakai tudung, tapi tak pakai anak tudung! korang mesti pernah nampak gak kan orang pakai tudung transparent nie!

13 comments:

  1. Haha. Baik tak payah pakai tudung! ;)

    ReplyDelete
  2. rmai sgt yg pkai tudung transparent zaman nih..

    ReplyDelete
  3. menutup aurat bukan setakat bertudung, kalau tudung tak transparent pun tapi baju xcukup lengan, xcukup longgar tak guna jugak.Peringatan utk diri sendiri sekali.:-)

    ReplyDelete
  4. pakai ikut syarat je..kalau tak pakai kang orang caci. huhu

    ReplyDelete
  5. kalau kedai x jual, mesti tade yang pakai tdung cetu kan ?

    ReplyDelete
  6. budak zaman sekarang . perangai pelik2 . hehe :)

    ReplyDelete
  7. daripada de beli tudung mhal2 tapi nampak rambut, baik dia guna beg plastik je.. hehe

    ReplyDelete
  8. astafirullah al azim..
    sama2 la kita elakkan..

    ReplyDelete
  9. kne sedar ape tjuan sebenarnye pakai tudung..

    ReplyDelete
  10. Islam itu indah tetapi penganutnya yang tidak. Subhanallah, semoga kita bukan dari golongan orang sebegitu.

    Perkara ini juga sama dengan orang yang bertudung, tetapi pakai baju ketat. Tak kisahlah badan kecil atau montel, tetapi pakailah pakaian yang longgar. I hate it bila orang yang mempunyai bentuk fizikal yang sangat indah, lawa tetapi dimusnahkan dengan fashion terbaru yang langsung tidak menggambarkan dia adalah seorang yang Muslim.

    Bukan saya nak kata, jangan ikut fashion terkini atau pon saya close-minded. Tapi you guys have akal to think what is good and what is wrong. Terapkan ajaran Islam di dalam kehidupan kita...

    Nisa

    ReplyDelete
  11. hahahaha apa kejadahnya pakai tudung camtu hahaha.. saya pon salu tserempak orang cmtu. tp lagi baek org cmni daripada tudung2 mak datin pakai yang terkeluar jambul hahahah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails