Wednesday, December 15, 2010

dania dapat tangkap cicak gecko!

Assalamualaikum semua

entry kali nie nak cerita pasal sayang saya, ehehe mesti korang kenal kan dia, dah lama rasanya tak cerita pasal dia nie, cepat angkat tangan siapa rindu dekat dania, hikhik

untuk pengetahuan semua, dania nie dah besar, dah 7 bulan, dah jadi separuh anak dara, tapi belum lagi jadi anak dara sepenuhnya haha *ada ke ar separuh anak dara?? sekarang nie si dania nie, aku akan lepaskan dia bila malam, sebab bila dah jadi separuh anak dara nie, dia dah tak mau nak duk dalam cage lagi, kalau duk dalam cage mesti akan megeoww jew, suruh orang bukakkan, dah keluar dari cage baru senyap.

semenjak dia dah tidur dekat luar nie, aku perhatikan tiap-tiap malam mesti dia akan buru cicak gecko atau cicak keding. dania nie tak bernafsu untuk menangkap tikus, tapi lebih berahi nafsunya untuk menangkap cicak, hampir setiap malam mesti akan ada cicak yang akan ditemui mati. aku pun tak tau lah, kenapa hobi dia suka tangkap cicak, kadang-kadang aku nampak dia main ekor cicak yang dah putus tue, eiii geli jew aku tengok. korang tak caya, nie aku sempat tangkap gambar dia tengah leka main dengan cicak.

* tangkapan malam nie hanyalah cicak keding sahaja, haha paling best bila cicak tue lari jauh sikit, mulalah si dania nie tahan guna tangan dia tak bagi gerak


sampai hilang ekor cicak keding nie, dania kejakan!


muka nak KACAK jew, bila amik gambar, dan kelihatan air muka dia puas sangat dapat cicak keding tue

18 comments:

  1. dania itu sangat comellah.nak peluk dia rasanya.

    ReplyDelete
  2. jemput singgah blog join contest yeaa

    ReplyDelete
  3. hehehhe... hobi yg agak pelik bg seekor kucing.. btw, comey dania tu...

    http://mizmillyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. uisyh..sexy lah muka dania tu..
    baguslah tu dia hunt cicak...sunnah bunuh cicak.haha..pandai kucing nie..

    ReplyDelete
  5. wah!!! comel gler! same age wif my smokey la. n my smokey tu jantan.hihihi

    ReplyDelete
  6. demoknye dania!! rasa nak peluk2 je!!

    ReplyDelete
  7. suruh si dania careful , cicak tu ada bawak racun ,
    kalau kucing x tahan ( usually kucing breed ni) nanti dia keracunan.

    ReplyDelete
  8. @Sophie Al-yahya

    ahaha. bukan sexy sophie, tapi kacak, ehehe yup bagus dania nie, dia mengurangkan cicak di dalam rumah

    ReplyDelete
  9. @sesemut

    owh yea kew, ezan tak tau pun, good info, thanks yea :)

    ReplyDelete
  10. @veesakura

    leh la kahwinkan kucing awak dengan dania yang kacak nie, hehe

    ReplyDelete
  11. saya! saya! (saya btol2 angkat tgn nie!)hahaha~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails