Saturday, January 22, 2011

air krim malaysia!

assalamualaikum semua

hari sabtu macam nie, bosan tak tau nak buat ape, cuaca sekejap panas sekejap mendung. tiba-tiba tekak nie nak makan air krim kon pulak. lepas tue macam tetau jew, ada pak cik jual ais krim masuk.

pergi kutip jap duit syiling, nak pergi beli ais krim, lepas tue cakap dengan pak cik tue, nak ais krim 20 sen, pas tue pak cik tue kata "dik sekarang ais krim kon nie dah tak ada yang 20 sen, paling murah pun 50 sen" mak aii nampak sangat dah bertahun-tahun aku tak beli ais krim nie, sampai kan harga dia pun aku tak tau. pas tue aku cakap lah "eh, dulu saya beli 20 sen, ais krim pun boleh naik harga ek?" pak cik tue balas balik "dulu lain sekarang lain , nak beli tak nie?" pas tue aku cakap "tak pe lah pak cik, tak cukup duit lah, hehe"

last-last sekali, tetiba pulak datang mood rajin nak buat ais krim sendiri, jadi gi beli plastik ais krim, maka aku buat lah pelbagai jenis ais krim, aku buat perasa milo, bali, bandung. dan ada yang special sekali bubur kacang hijau yang tak luak dalam peti ais aku tue pun, aku wat jadi ais krim, haha. amik kau, sekali aku buat ada jugak ar dalam 30 batang, cukup stok untuk 1 bulan.

*bekas yang pertama ada ais krim milo, bandung dengan bubur kacang ijo!

ok lah, nak sambung balik buat ais krim bali, hehe kalau korang nak, email aku ek, nanti aku pos, 

bye semua!


9 comments:

  1. salam ezan, mE pun lagi suke aiskrim buat sendiri...lagi sedap n berkhasiat....hehehe...sedap kan kalo pekene ais krim petang2 gini...

    ReplyDelete
  2. wowwwwwwwwww sedap wooo ^_^ nak3 . huhu

    ReplyDelete
  3. @eMMe

    yup betul tue, ais krim buat sendiri lagi best! boleh buat banyak2 :)

    ReplyDelete
  4. @titirara

    ehehe, cepat bagi alamat nanti ezan pos, haha

    ReplyDelete
  5. terbaik! dah lama tak makan ais krim malaysia.

    ReplyDelete
  6. gulpp!!
    kecur ayaq liuq tgk aiskrim nih!
    lame sgt2 dah x mkn. T__T

    ReplyDelete
  7. nak nak ! kekekek , lame tak mkn eshkem nie kot .

    ReplyDelete
  8. naaaak. tapi kalau nak pos takut tak sempat sampai abang posmen dah kebas dulu.

    ReplyDelete
  9. dlu aiskrim seposen jek.. huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails