Friday, January 7, 2011

header baru lagi!

assalamualaikum semua

nampak tak dekat atas tue, ezan tukar header baru lagi, hehe tak tau lah mood ape yang rajin sangat nie, sampai nak buat header baru. dan yang paling bestnya, aku dapat belajar benda baru! 

header kali nie, font dia aku guna adobe xara3D, best giler software nie, sebab kalau nak design font memang gempak giler ar! cun wa cakap sama lu, hehe ok software nie sebelum nie aku tak pernah guna pun,tapi disebabkan malam tadi, singgah dekat blog zaer dan dia ada wat entry pasal xara3d nie, terus google kat internet dan cari tutorial dia dekat youtube.



dengan berkat dan usaha gigihnya, sampai pukul 3 pagi taw belajar tutorial dekat youtube tue. dan setalah separuh hari, maka nie lah hasilnya, tak ada lah cantik sangat aku buat, hehe sebab masih beginner lagi, nanti nak belajar lagi bagi pro, hehe tapi alhamdulillah lah kan, aku puas hati dengan hasil usaha aku sendiri! xara3d nie tak ada lah complicated sangat softwarenya, senang jew, kalau korang refer video dekat youtube tue

ok, korang rasa mcm mana header aku tue, ok kew tak?

ok lah, bye semua!


24 comments:

  1. baru lagi dan lagi...dan lagiiii !!!!

    ReplyDelete
  2. @zaL_cdpx

    tengah rajin nak design nie, 2 yang ada design baru :)

    ReplyDelete
  3. @Syed Hilmi Syed Yahya

    ehehe..biasa jew, tue pun belajar dekat youtube :)

    ReplyDelete
  4. software tu dnlod kt intrnt kew?
    cntik...ske2...header yg sgt lmbut..

    ReplyDelete
  5. lg 1,kalo nk order header bpe ek?

    ReplyDelete
  6. cantik2..nanti wt tutorial lg ek..heeee :)

    ReplyDelete
  7. @Salfiza

    thanks :)
    try lah buat dear.senang jer!

    ReplyDelete
  8. @nurihime

    a'ah download jew, nanti baru nak beli software dia :)

    ReplyDelete
  9. @:: bubu ::

    yup ezan download jew kat internet :)
    sekarang ezan dah tak buat servis header, hehe

    ReplyDelete
  10. @mojako_ila

    insyaallah kalau ada masa, ezan buat :)

    ReplyDelete
  11. Waaa.salam ezan.hehe.zaer baru leh on9 ni.aaf yea lambat balas pertanyaan kamu.hehehe.Nice giler kamo buat.hehehe.Congratss!!

    Zaer nk satu zan??hahaha

    ReplyDelete
  12. cantiknya header die...tp nk buat x pndai....nice ya~

    ReplyDelete
  13. watkan hearder...!!!pleaseee....pperp0wn assalamualaikummmmmm...!!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails