Thursday, January 20, 2011

kerana mulut, habis kemaluan!

assalamualaikum semua

disebabkan malas untuk memasak petang tadi, aku dengan rasa rajinnya untuk keluar mencari makanan, aku mengidam nak makan burger lah pulak. tengah drive nie, terus jew menuju ke destinasi, ingat di hati nak drive thru, tapi tengok mak aii, banyak betul kereta beratur, terus decide nak beli walk thru  jew, hehe

tengah syok-syok beratur nie, datang seorang perempuan india pergi depan kaunter, dia tanya dengan seorang pekerja dekat situ, tak silap aku dia mintak beg plastik. time tue memang ramai orang giler, bukan ramai orang gila tau, haha maklumlah time kul 1 orang tengah keluar lunch

ok balik semula dekat cerita tadi, dah lepas perempuan tue mintak plastik, pekerja kat situ pun cakap, tapi dia balas dengan agak kurang di ajar yea, dia kata macam nie " tak nampak ke orang sibuk nie, mintak kejap lagi boleh!" suara pekerja tue, agak tinggi sampai aku pun boleh dengar.

lepas jew pekerja perempuan tue cakap macam tue, maka naih darah lah perempuan india tue, dia berleter dekat perempuan tue, dia cakap "tak boleh cakap baik-baik kew, kenapa perlu nak marah-marah" betul jugak cakap perempau tue, sebab time dia mintak beg plastik dia cakap elok-elok. walaupun tertekan dengan ramai orang dan busy, tapi tak yah lah sampai nada suara nak tinggi-tinggi kan. cakap elok-elok kan boleh

amik kau, kan dah malu balik, semua orang pandang dekat perempuan india dengan pekerja tue, kan tak pasal-pasal "kerana mulut, habis kemaluan" peribahasa baru tue, hehe

jadi kepada pekerja yang melibatkan anda berinterkasi dengan customer nie, jagalah percakapan tue sikit, kalau dah orang tnya elok-elok, maka jawablah dengan sopan jugak, kan budi bahasa tue budaya kita.

ok lah bye semua!

2 comments:

  1. huhuuu..
    betul tu, kdg2 pekerja tu yg tensen tp nk mrh pelanggan plak..
    byk kali da nmpk kejadian cmtu..
    =)

    ReplyDelete
  2. tau xpe... selalu gak mengalami prob cmni.. kdang2 senyum pn xnk. kte ni punye la senyum smpai bole nmpk gigi belakang. ehehehe~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails