Wednesday, January 19, 2011

sekejap pakai, sekejap bukak

assalamualaikum semua

sekarang nie, tengok perangai manusia makin pelik, ermm bila tengok hari nie menutup aurat, bertudung lilit semua, tapi bila jumpa hari lain, eh mana pulak pergi tudung dia nie? pening sekejap, ke gajah dua serupa jew nie.

kadang-kadang pelik jugak tengok orang macam nie, sebab macam ikut suka hati dia and mood dia sahaja, kalau rasa nak pakai tudung dia pakai, kalau agak-agak rasa tak nak bertudung bila keluar, dia free hair, macam trend pulak kan, sekejap ada sekejap tak ada.

aku rasalah kan, mungkin agaknya dorang jadi macam nie sebab agak-agak malas nak sikat rambut hari nie atau rambut dah tak straight macam pembaris, keluar lah pakai tudung sebab nak cover,haha macam-macam ragam dah sekarang.

aku mintak maaf lah kalau ada sesiapa yang terasa, aku pun tahu aku tak lah perfect mana pun, tapi cubalah kekalkan jika dah mula untuk bertudung, cubalah kekal kannya, jangan sekejap ada sekejap tak ada.

korang pernah tak nampak orang macam nie? share lah kat sini :)

ok, lah bye semua!

9 comments:

  1. nadya pun ada kwn cmnie...bile p kelas dye pkai la coz coursemate yg malay sume bertudung...tp pas kelas, dye da x bertdung ag...

    ReplyDelete
  2. pernah tgk org cmtu tp xtau la nk ckp pe. kang salah tegur terus xnk pakai tudung terus lak.

    ReplyDelete
  3. pernah , org terdekat , tgur pun ,kalau dia tak nak , tak leh gak .tak an nk pksa kot . huuu

    ReplyDelete
  4. ohhoo.. saya dulu camtu gak.. lps je kwn tego trs pkai x bukak2... bg saya kwn2 kene pandai tegur.. klu slh tegur gadoh lak jd nye... pempuan ni rmai yg sensitif...

    ReplyDelete
  5. dorang ni jenis suka ikut trend.
    trend pakai tudung, semua nak pakai.

    hehehe

    ReplyDelete
  6. @nadya e-man ha'a sama mcm nadya..bila kita tny knp..dia kata bile nak tuntut ilmu kena dlm keadaan proper mcm tu. lg, bile dia btudung ni dia rase self-esteem rendah, xde keyakinan mcm tuu..

    ReplyDelete
  7. ade je...kawan baik tp...nak wat cmner..tegur pun idayah xdpt lg kot..at least kewajipan kite menegur kite da buat..dorng nak wat ke x,kite pye tanggungjawab menegur da lepas..so kite dah x share ape2 lg ngan org cmni...

    ReplyDelete
  8. mlmbk lar dik org cmnih,trend akhir zaman.. nauzubillah..

    ReplyDelete
  9. da ramai sanad..
    smp xtaw nk kata apa..
    tp dari kita kutuk baik kita cube
    cuba bagi nasihat
    xpon
    kita doakan Allah bg petunjuk kpd mereka
    oke what..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails