Tuesday, March 29, 2011

buah hati masuk bilik :)

assalamualaikum semua


dah lama rasanya tak update cerita pasal buah hati aku, ehehe hari nie terasa nak cerita pulak dengan korang semua.

dania sekrang sudah dapat bilik tidur dia sendiri, jadi tak ada dah lagi dia nak tidur dengan aku tiap-tiap malam. tapi yang geramnya dengan dania nie, walaupun dah ada bilik tidur khas untuk dia, tetap jugak tiap-tiap malam nak masuk bilik aku, nak tidur sekali.

ada satu malam tue, dah masukkan dania dalam bilik dia sendiri, tapi yang sadisnya bilik tue tak boleh nak kunci, sebab tombol pintu dah tak ada, hehehe so tutup macam tu sahaja lah jadi renggang sikit pintu tue, pintu bilik dania nie jenis pintu yang berat, so aku tak bajetlah dania boleh tolak, sebab pintu dia memang berat ok!

dah aku hantar dia masuk bilik, aku pun nak tido lah , dalam 10 minit macam tu, aku dengar ada bunyi kucing mengeow, ingatkan kucing dekat luar rumah, rupa-rupanya dania yang mengeow, dia siap cakar-cakar lagi pintu aku nak suruh bukak pintu nak masuk.

last-last sekali aku pun bagi lah masuk, masuk jew dalam bilik, terus baring dan tido, hahaha gila punya kucing , dah ada bilik sendiri, bilik aku jugak kau nak tido! tapi aku pelik betol dengan dania nie, sebab kuat betul dia nie tolak pintu sampai boleh bolos keluar dari bilik tue, memang super woman betul lah dia nie, hehe

p/s : pic terbaru dania, menghidapi masalah bulu gugur yg amat serius, akibat sekarang tengah miang-miang keladi


*mia sayang!

* kacak ke hemsem aku nie?

*bulu dah banyak hilang :(

11 comments:

  1. comelnye nak tidur sama.
    kalau kucing sy, susah betul nak ajak tidur sama. -_-

    ReplyDelete
  2. ala..nk jugak..dh lame sy teringin ade kucing.. :(

    ReplyDelete
  3. Dania xmo bilik..
    Dania nak tido ngan izan..ade teman..hehee.

    Omey tangat!

    ReplyDelete
  4. makk aiii,,,comelnye kucing awk..
    bg sy boleh??heheheh =P

    ReplyDelete
  5. mak aih siap ade bilik sendiri 2.alain jeles!hu3
    btw,dia sgt comel!pinjam bley?he3 :P

    ReplyDelete
  6. comey comey..geram aku..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails