Wednesday, March 30, 2011

nak buat chocolate fudge cake TAPI.............

assalamualaikum semua


malam semalam teringin sangat nak makan kek coklat, lepas tue search lah kat internet, terjumpa lah resepi kek chocolate fudge cake dari blog raihanna best gila blog dia nie, banyak resepi yang dia kongsikan. dan semua resepi yang dia bagi memang best!

dah stalker semua resepi dari blog rai nie, then aku suka gila dengan kek chocolate yang dia buat nie 

* credit picture to raihanna

bestkan kek tue, meleleh air liur aku tengok kek coklat dia nie, memang moist gila lah.denga excitednya nak try resepi nie, pagi-pagi lagi aku dah pergi beli barang-barang nak buat kek nie. dah cukup lengkap semua bahan-bahan, balik rumah ingat nak terus buat, tapi lupa pulak nak bawak anak buah aku pergi klinik, so tunda nak buat malam.

then, tadi dah siap-siap semua sukat bahan-bahan nie, sekali tue aku nak amik mixer nak startkan proses buat kek lah konon, dah tekan on semua plug, eh asal tak boleh jalan mixer nie, puas dah dok tekan, tapi tak mau jugak jalan! aku cakap dalam hati maybe plug suis rosak kot, jadi aku tukar lah dekat plug lain, sama gak, try lagi dekat plug lain, sama jugak! 

argghhhhhhhhhhhh, tensionnya rughpa-rughpa nya mixer aku dah rosak! mak aku cakap macam nie "dik mixer tue dah rosak lah, hari tue time mak nak guna, mixer tu tiba-tiba hang, lepas tue lansung tak boleh guna"

ya allah, awat mak tak habaq, penat cheq sukat semua bahan-bahan nak buat kek tue. ermm nampak gayanya besok kena lah beli mixer baru, tak kira nak buat jugak resepi nie, sebab mengidam nak makan kek T___T 


nanti kalau aku dah try resepi nie, aku post kat sini ok!  ok lah korang, mood tengah sedih nie sebab tak dapat nak buat kek coklat sedap tue!

bye korang!

7 comments:

  1. wuuuu T_T akakk! hantar sekali lagi~ saye try click.. tapi boleh T_T

    ReplyDelete
  2. rai memang terer masak. sangat terer.

    ReplyDelete
  3. waaa...terliur gle tgk coklat kek awak..tambah2 yg cair2 die tu...yummy2...

    ReplyDelete
  4. pass sini siket lepas buat nanti eh !hehe ,

    ReplyDelete
  5. Aduh, kecewa la macamtu, hahaha. Xpe xpe, cepat beli mixer baru yerr

    ReplyDelete
  6. lor awat tak guna tangan..tradisional skit..hehe :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails