Saturday, March 12, 2011

pernah dengar hatisagu tak?

assalamualaikum semua


tengah duk design-design nie, tetiba anak buah aku masuk duduk sebelah aku. ok jom kita tengok dialog antara aku dengan anak buah aku. anak buah aku nie dah darjah 1@2 aku pun tak sure lah, hahaha

iman : maksu buat apa tu? sibuk tak?

maksu : ermmm, tengah buat design, kenapa iman?

iman : tak ada apa saja je

maksu : ha, nak cerita apa ngan maksu? ceritalah cepat..
(aku kalau dia masuk jew bilik aku, aku tau mesti ada benda yang dia nak ceritakan kat aku)

iman : *tersengih macam tapai masam* ehehe, tadikan time kat sekolah ada sukan tau maksu 

maksu : iman ada masuk acara sukan ke?

iman : ada, kita masuk sukan, tapi sukaneka jew lah!

maksu : hahahaha...hampeh betol! sukaneka jew kau masuk, lumba lari tak masuk ke?

iman : hari tue, ada buat latihan lumba lari, tapi kita kan lagi sikit jew nak menang! entah macam mana kita boleh jatuh, terus kalah, sebab orang lain potong. (alasan jew lebih budak nie)

maksu : ermmm...yealah tue, jatuh lah sangatkan,so masuk sukaneka dapat apa je?

iman : kita punya kumpulan dapat tempat keempat, pastu cikgu bagi hadiah hatisagu jew dekat kita.

maksu : (tengah dok ralit buat kerja, aku berhenti padang muka iman dengan muka aku yang blurr) haaaaa??? hatisagu? hadiah apa tue, maksu tak pernah dengar pun!

iman : alah! hatisagu takkan maksu tak pernah dapat kut, time sekolah dulu,  jap-jap kita ambik dalam beg sekolah  tunjuk kat maksu (iman berlari keluar, pergi amik hatisagu dia tue nak tunjukkan dekat aku)

iman : nie lah dia hatisagu, apa lah maksu nie, benda nie pun tak tahu!

maksu : (aku hanya mampu gelak guling-guling je,sebab tak sangka pandai iman buat lawak) hahahahahahaha

maksu : sayang oii, nie bukan hatisagu okey! ini saguhati!

iman : terus bangun, dan ambik hadiah hatisagunya dan terus keluar dari bilik aku, akibat menanggung kemaluan.





7 comments:

  1. nak tergelak tasha baca post nie ...
    ^_^

    ReplyDelete
  2. hahahahahahahahahahhahaha~ gelak guling2 sy dibuat nya.comel pula 2.adoi la~~~

    ReplyDelete
  3. mesti mase dia sebut tuh penuh dgn confidentnnye...hahahhaha...kelakar plak...

    ReplyDelete
  4. hmm cute blogg , saya dah follow akak , akak tlg follow saya balik boleh tk ?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails