Thursday, March 31, 2011

potato bun for breakfast :)

assalamualaikum semua

ingat tak entry aku pasal yang tak jadi nak buat kek tue akibat mixer rosak? hehe tiba-tiba jew aku teringat yang aku nak cuba resepi potato bun.

actually, aku dah buat roti nie dah dua kali, tapi yang first tak jadi =.= tak tau lah apa masalahnya, sebab roti aku tak naik-naik, orang kata bentat ek? aku dah adun macam ikut resepi tue, tapi tak naik-naik gak tepung aku tue, last-last fedup sangat tunggu2 tak naik, aku masuk je dalam oven dan bakar, sekali bila keluar dari oven, amikkkkk kau, keras gila, kalau baling kepala orang boleh benjol, kalau baling roti yang aku buat kat dinding pun boleh retak dinding umah aku tu! hahaha *hiperbola sungguh!

tapi aku tetap tak putus asa, aku try jugak lagi, tapi kali nie aku amik resepi dari blog Rai. aku buat doh tue pukul 9 malam semalam. korang nak tau aku tidur pukul berapa, pukul 2 pagi baru aku tidur, sebab tunggu roti tue punya pasal.

yealah nak tunggu doh naik 1 hal, amik masa dalam 1 jam jugak lah, lepas tue kena uli bulat-bulat, kena tunggu naik lagi. last-last roti aku siap dibakar pukul 12.30 malam semalam.

time nak bukak oven tue berdebar-debar, kut-kut lah jadi macam resepi yang first tue, keras gila, tapi alhamdulillah, roti potato bun yang aku buat menjadi! hehe syookkkknya! korang tak tahu nikmatnya perasaan bila satu-satu resepi yang kita buat tue menjadi :)

nie lah rupa roti aku, tak cantik macam rai buat, tapi lembut dan sedap! *angkat bakul sendiri, hehe


*kastard atas roti tue agak comot gila, sebab aku tak ada piping bag, so aku main letak comot-comot mcm tue je ^___^

ok lah bye korang!

9 comments:

  1. tengok gambar rasa lapar balik pulak..haha

    ReplyDelete
  2. rajin nye main masak2..
    alaa lapo la pulak

    ReplyDelete
  3. mesti sedap.....kecur air liur dah ni ^.^

    ReplyDelete
  4. Tengok macam sedap je ni.. Kecur air liur =.=")

    ReplyDelete
  5. me singgah sini dari blog yuyu

    pandainya u buat header yg cantik lg comel

    ;) u buat services header ker

    ReplyDelete
  6. perghhhhhhhhhhh sedapnyeeee terliur i :)

    ReplyDelete
  7. ohh...tidakk
    buat alyn lapar sajorkk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails