Saturday, April 2, 2011

dapat mixer baru and bolehlah buat kek :)

assalamualaikum semua

ingat tak post aku hari tue pasal nak buat chocolate fudge cake, yang aku ambik resepi dari blog rai. tapi disebabkan mixer rosak, maka tak jadi nak buat, hehe

tapi semalam setelah berjaya membodek emak untuk membelikan mixer untuk aku, akhirnya emak akur dengan permintaan anaknya yang comel! hahaha *perasan sekejap!

jadi petang tadi aku telah mulakan operasi membuat kek coklat tersebut. setelah sekian lama mengidam nak makan kek coklat , akhirnya berjaya jugak buat.

jenis aku nie, aku suka lagi buat benda yang aku nak makan dari beli, sebab jika kita berjaya buat satu benda tue dengan elok, kita akan rasa nikmat kepuasan dia! hehehe dan aku jugak tak mudah give up, kalau satu resepi tue aku buat tak jadi, sebab aku rasa bila kalau kita buat satu resepi tue tak jadi, aku akan jadikan dia sebagai challenge untuk aku cuba dan cuba sampai jadi ^-^

eh, merepek panjang pulak aku nie, jon tengok rupa kek coklat aku nie, agak comot sikit topping dia, sebab aku terlebih taruk coklat, hehe

*melimpah ruah, coklatnya! yummmy jemput makan semua :)

*yang  nie tabur coklat rice, sebab lupa nak beli badam

jadi tak chocolate fudge cake aku? kalau jadi bolehlah LIKE

bye korang!

6 comments:

  1. lama dah tak buat kek...kalau raya je baru buat....kalau untuk makan hari2, beli yang dah siap je...hehehehe


    New Entry: Prolink Modem

    ReplyDelete
  2. woww...

    macam best je nampak kek dia ni..

    sgt rajen dia wt kek..

    hebat!!!!!

    terliur dengan kek tu..

    ReplyDelete
  3. waaahhh...cedap nye kek coklat..
    suke2..(~_-)

    ReplyDelete
  4. sedap nya. tak menahan tengok kek tuu. ada resipi tak?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails