Wednesday, January 23, 2013

List untuk D.I.Y for my wedding

Assalamualaikum 

yeah, nampak tak tajuk dekat atas tu D.I.Y, ha nie nak cerita pasal preparation untuk wedding nanti, disebabkan majlis izan lambaaaaaaaaaaaaaaat lagi, so diri ini decide nak buat d.i.y hihihi. tapi niat nam=k buat d.i.y nie ditentang hebat oleh mak, sebab mak cakap takut benda yang nak buat d.i.y tu tak jadi, so mak izan sarankan untuk tempah aje dekat orang lagi senang :'(

tapi takapa izan akan ambik kata-kata mak tu, untuk buktikan yang izan boleh buat sampai jadi, hehe first thing nak buat d.i.y nie sebab nak cut cost! okey benda yang akan di d.i.y sendiri ialah

1- Bunga pahar untuk sanding ( nak buat bunga tissue) 

2- brown paper bag for doorgift (1000pcs)


3-  Kad kahwin

tadi blog walking dekat blog cik mah dan izan tertarik dekat kad kahwin dia, simple dan cantik, i loike! so izan ingat nak buat macam kad cik mah jugak, hihihi kredit gambar kad kahwin dari blog cik mah


4- Hand Bouquet untuk nikah dan sanding. nak d.i.y guna bunga artificial sebab murah sikit berbanding guna bunga hidup, hihi

(macam bunga betul kan? )

*picture credit from google

setakat ini, 4 benda jelah nak buat sendiri, kalau ada penambahan nanti izan update okey :) mintak-mintaklah  apa yang nak di d.i.y nie menjadi dengan sempurnanya, amin.

okey, bye!






17 comments:

  1. semoga impian izan tercapai ;)

    ReplyDelete
  2. saye pernah rasa buat bunga telur tu masa wedding akak dengan doorgift bag macam tu.. serius penat!tak cukup rehat..

    so, all the best yaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu izan plan nak buat d.iy nie awal bulan 2, so ada banyak masa lagi lebih kurang 9 bulan, hihi

      Delete
  3. kalau ade pape DIY lg pls update ye. tengah cari idea jugak ni. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah dear, nanti izan akan update lagi :)

      Delete
  4. Selamat ber diy :) . Ms wedding hr tu pun i diy bunga tisu gak. Belom sempat buat review lg.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ada :) nanti buatlah review yea boleh izan amik idea dari wedding ada hari tu, hihi

      Delete
  5. Hi izan ieda dah reply email, happy DIY dear ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ieda :)
      kita pun dah reply email awak! hihi

      Delete
  6. DIY bunga pahar tu macam menarik. paper crepe kan? tang nak buat die jadi gebu2 bunga tu FAIL sgt T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup crepe paper dia :) hehe macam mana boleh fail? bunga tak kembang ke mira? tapi sekarang ramai gila yang buat tutorial kan, so boleh follow je step diorang buat :)

      Delete
  7. Wah,menarik la idea tu! Selamat ber DIY ya! Salam kenal~

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear :) salam kenal jugak!

      Delete
  8. idea DIY mudah:

    lampu bola2 kecil (rotan/ benang pelbagai pilihan warna) boleh dijadikan hiasan bilik pengantin/pelamin/tempat mkn/ltk dlm pasu etc

    layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails