Friday, March 29, 2013

mencari butik pengantin

Assalamualaikum..

cepatnya masa berlalu! dah nak masuk bulan 4. fuhhhh..ada lagi 7 bulan,hihi tapi takpe lambat lagi kan,kan..
sekarang nie, benda yang dah selesai ialah booking photographer. then misi sekarang untuk mencari pelamin dan baju sanding.

hari tu, ada pergi few tempat untuk survey, tapi ada yang berkenan di hati dan ada yang tak, hihii ada pergi satu butik nie area kapar, pelamin okey, but baju dia sedikit old fahion, haha ada blink-blink and jenis yang nak kena pakai inner dalamnya. dah lah izan memang jenis tak suka baju mcm tu. ada baju mcm dress tu, tapi kakak tu ckp, nie untuk org yg badan slim je T__T

butik kedua izan pergi area meru pulak, layanan kakak butik tu, macam kureng sikit. bila masuk butik nie, izan memang suka baju dia cantik! then satu baju yg izan berkenan pulak tu memang tema warna untuk hari sanding tu, suka gila! tapi bila tanya kat kakak tu, " kak baju nie, kalau badan mcm saya pakai boleh alter tak"? kakak tu ckp, "kau tak boleh pakai baju nie, nie untuk orang kurus kalau kau nk baju mcm nie tempah baju baru ikut size badan sendiri' T__T

kesudahannya, balik terus rumah, malas dah nak pergi survey, sebab semua baju cecantik hanya orang KURUS je boleh pakai, haha

so ada sesiapa tahu tak and boleh bagi cadangan or butik pengantin area selangor especially area klang or shah alam yang butik pengantinnya menawarkan harga yang affordable dan baju cecantik untuk orang badan BESAR! 

kalau ada, please drop comment okey, harap sangat ada yang sudi membantu.hihi

okey, bye!

7 comments:

  1. happy preparation yaaa..^_^

    promo stiker di blog..jemput2..^_^

    ReplyDelete
  2. awak,. kita plus size.last2 tmpah bju sendiri je sbb mls dah nk pk2..tmpah kt org lain, bkn bridal kita...sobsob...masa tmpah bridal pun mcm nk emo jek tgk bju kecik2..grrr grr..ingt org kurus jek ke nk cntik

    ReplyDelete
  3. mcm mna nk contact u?
    buat lg x srvis banner?
    emel sy pls.. lovelies.pink@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Yeap.. same goes to me. Lebih baik buat baju sendiri yang fit dengan badan kita. Malas nak pk last2x tempah je. This is my bridal during my wedding. Good service and the baju sangat cantik.
    Harga insyaAllah affordable.

    https://www.facebook.com/pages/Satris-anggun/107939318643?ref=ts&fref=ts

    ReplyDelete
  5. same la ngn saya nak cari bju pengantin susah....tp semalam saya ader pergi stu tmpt nie nama kedai tu galeri warisan qaseh.kat situ ader baju pengantin tok org saiz bdn besar...sbb sy pon bdn besar...klu awk nk tgk conth baju leh pergi kat google taip jer galeri warisan qaseh...
    kdai nie kat area jln jambu meru.

    ReplyDelete
  6. cik izan try ler tgk kat galeri warisan qaseh...sbb kat citu dier mmg buat bju pengantin saiz besar...klu nk tgk cth baju cik izan leh search kat google...taip galeri warisan qaseh.....tmpt galeri nie kat jalan jambu, meru......

    ReplyDelete
  7. Saya ada 3 pasang baju pengantin plus size.. cantik2.. klu nk sewa..boleh pm sy.. ni fon number sy.. 0122660172 warna fuschia, hitam silver n bj nikah peach color...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails