Monday, July 1, 2013

baju nikah oh baju nikah

Assalamaualaikum semua....

eh eh dah masuk bulan 7 lah, so tinggal 5 bulan sahaja lagi! tak sabarnya nak kawin! hihi tapi tulah makin dekat masa nie, banyak lagi sebenarnya preparation kahwin belum complete =.=" 

5 bulan tu bukannya lama, pejam celik je dah nak puasa, dah nak raya pastu dah nak kawin, hehe. sekarang nie, diriku dalam dilema nak memilih baju nikah. okey sebenarnya masa mula-mula dulu decide nak hantar tempah baju nikah, tapiiii bila fikir-fikir balik macam nak beli dah siap je sebab hari tu bila pergi satu butik nie, izan ada nampak baju kurung moden cantik gila uollss warna putih, dan harga dia pulak sangat2 berpatutan dalam rm 199.00 mcm tu. sangat-sangat murah kan! 

sebab bajet izan untuk baju nikah dalam rm 300.00 mcm tu je, i nie pengantin bajet sikit, hehe tak mampu nak beli baju memahal. izan ada jugak tanya sorang tailor nie, dia amik kos jahit and tambah manik siap veil sekali rm 350. tapi tak termasuk kain lah, jadi sekarang murah ke mahal ek?? sebab izan nak kena beli kain lagi, then masalahnya tak tahu kain apa yang sesuai untuk buat baju nikah? korang ada suggestion tak? help me pleaseeeee...

lagi pun, izan dah decide untuk baju nikah nak yang simple je, tak mau grand-grand sangat, kalau boleh nak buat baju kurung moden cuma kain dia tu nak flowy sikit,hihi then kalau boleh manik pun tak nak sarat sangat. lagi pun untuk nikah kan, yang simple-simple je.

so izan ada jugak google contoh design baju yang izan nak

* berkenan gila dengan baju nie!

* nie pun cantik jugak, suka dengan kain dia tu <3





*nie pun cantik jugak, then memang kena sangat sebab baju nikah nanti nak buat warna putih,hihi


* semua gambar nie credit to google dan tuan punya gambar.


so sekarang dalam dilema sama ada nak beli baju ready made atau hantar dekat tailor? ada sesiapa tahu tak if nak tempah baju yang murah-murah area klang or shah alam? kalau ada share lah ek.

ok lah bye!


thanks sudi bace 

11 comments:

  1. dear..baju yg 1st tu mmg superb lawa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! izan pun suka jugak, cantik kan

      Delete
  2. hai izan, bella selalu gk bace blog b2b awk ni sbb kite pon b2b i.allah.. u baju tunang & nikah bella tempah. y tunang macam y no 1 tu exactly like that, RM300 u jahit, shawl & veil..tmasuk skali lah patching lace & beading manik2 y x sarat.. setakat ni tu rate rendahlah jgk y bella usha tapi kt senawang butik nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai bella :)

      oh time bella tempah tu include sekali kain ke or 300 tu just upah jahit je dear? boleh bagi nama kedai tak dear? kot2 izan nak pegi ke nanti, hihi

      Delete
  3. Salam Ezan, ain pun B2B tapi dari JB..
    Masa tunang ain ade wat baju tunang sndri, kain + jahit = rm250 jea . shawl ain pkai half moon. Tapi baju tu tempah kat JB laa, upah baju rm90 jea, kain lace yg mahal ckit..
    Bole reffer Blog ain :)

    Done follow blog Ezan. sudi2 la exchange link eh ;)

    ReplyDelete
  4. Salam Ezan, ain pun B2B tapi dari JB..
    Masa tunang ain ade wat baju tunang sndri, kain + jahit = rm250 jea . shawl ain pkai half moon.. More save :D kalo nk anta jahit lagi over bajet plk ( maklum la bajet ciput )
    Bole reffer Blog ain :)

    Done follow blog Ezan. sudi2 la exchange link eh ;)

    http://thatspandaismine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. sis..bju 1st tu ada kt butik mana?on9 ad x?hehe..berkenan

    ReplyDelete
  6. https://www.facebook.com/Suesdzinecouture?fref=ts

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails