Monday, July 8, 2013

inai pengantin

Assalamualaikum semua

sekarang nie tengah giat mencari orang untuk pakaikan inai time wedding nanti. baru-baru nie jumpa sorang kakak nie memang ambik job pakaikan inai then banyak jugak baca review yang kata inai yang dia buat merah and ukirannya cantik! paling best sekali kakak nie duduk shah alam, so sangat dekatlah dengan rumah izan. hehe

dulu time kakak izan kahwin dan sepupu-seupupu izan kahwin diorang just guna inai yang dibuat sendiri. ambik daun inai, rendam dalam air semalam, then baru tumbuk. macam-macam petua kata kalau nak inai merah letak asam keping sikit, nasi sikit, arang dan air limau kasturi untuk bagi inai merah dan cantik, hehe
bila buat inai sendiri nie, memang rasa meriah and excited sebab sedara mara tolong tumbukkan inai sambil-sambil tu dok bergosipp! 

tapi sekarang nie, daun inai pun susah nak cari then lagi satu izan malas nak menyusahkan orang, so nak cari orang yang boleh pakai kan, then jumpa facebook kak norish nie dari blog mira! then kebetulan mira jugak tengah review pasal henna yang dia buat. terus terpikat cantik gila.


sumber : SINI

tapi izan nak pakai inai yang jenis dekat jari je, tak nak ukir-ukir sebab kulit kita tak cantik, gelap hehe nanti nampak buruk pulak kalau pakai kan, kalau kulit orang cerah-cerah memang lawa gila pakai inai ukir nie. tapiiiii kita tengok lah macam mana nanti kot-kot berubah fikiran pulak kan nak pakai inai jenis ukir-ukir tu, hehe

so pada sesiapa yang tengah mencari-cari orang untuk buat henna area kl/selangor/shah alam/klang boleh try tanya dekat kak norish nie link FACEBOOK. izan pun dah try tanya and tinggal nak comfirm tarikh dan booking :)

bye korang!



4 comments:

  1. cantekkk!!

    thanks share =)

    Sya time nikah+resepsi xpakai. tp kt KL family soh pkai. so, maybe pkai kot. tp nk yg simple je La..kLw X cm serabot. pLh xsuke kLw conteng2 tu kt jari manis@cincin. pelek Sya rase. huhu

    ReplyDelete
  2. weee..mekasih bg link. tgh mencari jugak nih...jumpa kat seri inai maimaz (fb) tapi bila tanya dia x reply ponn..

    ReplyDelete
  3. hye dear.. ada tak pelukis inai lain yg awk tahu... kak norish tu dah fuly booked la..huhu :)
    hari tu sy tye.. sy sedang mencari pelukis inai..ade sape leh share? huhu

    btw, follow me back kay ;)
    meafacundos.blogspot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails