Thursday, July 4, 2013

tudung bawal, shawl, inner neck, tudung awning! mana satu??

Assalamaualaikum semua

nampak tak tajuk kat atas tu, kemain semua jenis tudung izan nak listkan, hihihi actually izan sekarang tengah runsing memikirkan time nikah dan sanding nanti nak pakai tudung apa, maklumlah muka kita bulat macam bola, kalau ukur dengan bola pun mesti muka kita lagi besar! ha nampak tak hiperbola ayat kita tu,hihi

so dah survey-survey semua jenis tudung, yang sesuai untuk muka kita yang bulat nie tudung bawal je. lagi pun izan tak minat tudung ada awning nie, sebab kalau izan pakai nampak macam makcik-makcik atau mak orang, haha tapiiiii kan bila tengok gambar farah af pakai cantik gila uolsss then bila tengok orang yang muka bulat pakai pun cantik je, tapi bila izan pakai non adooo.

*cantiknyaaaa!!

so yang seterusnya inner neck  or inner biasa dan shawl, okey yang nie memang sah-sah reject terus, lelagi kalau nak pakai inner neck, akan terserlah lah muka ku yang bulat macam telur nie. sebab kebanayakkan yang jual inner semua yang melekat kat dahi tu, ke korang ada tahu inner yang cantik dan tak melekat kat dahi??

*sumber encik google

*sumber encik google



jadi pilihan izan sekarang ada lah tudung bawal! muktamad, takde tuakr-tukar dah. hanya ini sahaja sesuai dengan muka izan. so tadi try google then alhamdulillah, ada satu blog nie share mana dia beli tudung bawal tersebut. thanks dear! then lagi pun blog nie time dia nikah dia pun pakai tudung bawal jugak, cantik! hihi 

*sumber dari SINI


*sumber encik google



so nanti izan nak pakai tudung bawal untuk nikah dan reception, then nak beli shawl yang ada manik-manik banyak tu dekat radiusite, senan simple sahaja.

if korang ada tau dekat blog or fb yang ada jual tudung bawal yang cecantik dan boleh custom made ke let me know okey, thanks


bye korang!




10 comments:

  1. salam.
    izan, try tengok kat page ni. my friend die jual tudung custom made.
    https://www.facebook.com/polkacuncloset.polkacuncloset?fref=ts

    ReplyDelete
  2. jln2 sini dr blog namee. wah nak kahwin da? congrats!

    ReplyDelete
  3. ezan... dila pon dlm dilema nk pakai tudung ap..xmo yg serabut2..nk simple tp luar biasa..haa..cana tuh?huhuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, tulah pasal nak simple tapi nak nampak luar biasa, tudung apa ek? hehe

      Delete
  4. kak izan utk muka bulat inner silang tuh ok. nina muka bulat jugak. kalau akk nak pakai inner yg melekap tu akk potong sikit belakang dia so nnt kite boleh buat inner tuh jadi tajam :) try la

    ReplyDelete
  5. Klu nk inner yg tak melekap, leh try Inner Magic. Search NL Collections @ Fb. Kami ada jual jgk. RM10/helai sahaja :)

    ReplyDelete
  6. Kalau nk inner yg tak melekap & muncung cantikk je, try search @ fb : NL Collections. Kami ada jual Inner Magic. Hee RM10/helai *promote :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails