Friday, August 23, 2013

Bantal Hantaran

Assalamualaikum 


selamat hari raya kengkawan, sorry dah raya keberapa nie baru nak wish, boleh lah kan, raya kan sebulan, hehehe

sekarang nie sibuk dengan persiapan kahwin, banyak gila belom setel lagi, banyak benda nak pikir! ada lagi 3 bulan, tapi tulah masa cepat betul berjalan, sekarang nak masuk bulan 9 dah T__T 

awal bulan 9 nie ingat nak pergi buat HIV test, tempah baju nikah dan lain-lain.....ok sebenarnya entry nie nak cerita pasal last week izan ada buat  D.I.Y bantal hantaran! memulanya plan nak letak atas tempat hantaran yang izan beli macam nie. izan beli kaler putih dengan hitam. 

.
.
.

ingat time gubah nanti nak letak barang dekat tengah-tengah then nak letak bunga je dekat keliling, tapi kawan izan cakap tak cantik, kawan izan nie lah yang tolong gubah hantaran nanti. so dia cakap letaklah alas atas dulang hantaran tu baru cantik.

so izan pun dah pening kepala nak guna alas apa untuk letak atas dulang hantaran tu, apalagi encik google kan ada, cari punya cari cari jumpa yang berkenan dihati,hehehe then yang bagusnya siap ada yang bagi tutoraial lagi macam mana cara nak buat. nie lah gambar yang buat izan terus berkenan bila tengok
.
.
.
*credit picture HERE

thanks amirul sebab buat tutorial untuk buat bantal hantaran nie, kalau korang nak tengok cara-cara dia boleh pergi dekat link dekat atas tu. dah tengok step by step and dah paham besoknya terus pergi kedai barang kahwin beli semua barang. tengok gila excited nak cuba buat kan!! hehe

tapi dukacita izan sempat siap 2 bijik bantal je, sebab gum pistol rosak! haha dah lah mood tengah rajin time tu, boleh dia rosak hampeh betol! lagi pun salah izan jugak sebab beli gum pistol tu dekat D.I.Y harga pun 6.50 je memanglah tak tahan kan, hehe so dekat bawah nie bantal hantaran yang izan buat, tapi tak secantik dan sekemas amirul buat.
.
.
.
.
.
.
.
*putih side lelaki, purple side perempuan

cantik tak kengkawan?? hehehe

okey lah ada kerja nak sambung nie, jumpa lagi lovelies....


till then

5 comments:

  1. owh. Sya pon dlm 3 bulan jek. xtaw nk start dr mne nih. byk tertangguh. huhu

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan...

    teringat saya 2 bulan lepas.. bertungkus lumus menyiapkan semua nya sendiri.. penat tetapi puas hati sebab buat sendiri plus jimat... congrats in advance dear :)

    jemput visit and follow me back :)
    http://wwweffafarhana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. nak follow...tp x boleh...klo rajin follow sy... :-)

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan...
    jom follow mengfollow :-)
    http://anisb2b.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Assalammualikum.tumpang tanya.mcam mana awak stabilkan hantaran kt atas bantal tu?saya berminat nk buat tapi takut tak stabil barang hantaran jatuh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails