Friday, October 4, 2013

i am a cat lover!

Assalamualaikum semua,

mesti korang bosan kan asik datang blog nie cite pasal kaweng saja! hehehe ok entry kali nie malas nak cerita pasal preparation kawin, sebab progress still sama lagi, hahaha banyak benda belum buat, tinggal sebulan lebih je lagi, cepatnya masa berlalu.

back to the tittle, yes izan memang seorang pencinta kucing, hardcore punya! hahaha nak diikutkan family izan tak minat nak bela kucing and melarang sama sekali untuk bela kucing dekat rumah, biasalah dengan alasan, nanti berak sepah-sepah or kencing memancut kat dinding or mana-mana tempat. tapi izan nie jenis kepala batu, AAK bak kata budak-budak sekarang. hahaha

first time izan bela kucing dapat dekat belakan rumah. anak yatim piatu, hahaha kesian kena tinggal dengan ibunya. so lepas tu mulalah jumlah kucing bertambah dekat dalam rumah, family pun redha je lah dah anaknya beria-ria nak bela kucing, tak boleh nak halang dan nak kata apa, hahaha

meh kenalkan dengan buah-buah hati izan nie

* kiki nie ada orang bagi sebab tuan yang dulu dah malas nak jaga

* yang pic depan sekali tu dania, nie izan beli dari kak ila, sanggup nie kumpul duit mara nak beli kucing! hahaha

* b dan mok, nie dua ekor izan ambik dekat kedai runcit, tapi sayang umur tak panjang, dah pergi selamanya :(



*memel nie ayah ambik dekat kilang tempat ayah kerja.



*kiko n kiki (R.I.P)


*nie lah buah hati pengarang jantung, peneman tido setiap hari dan jugak alarm untuk pergi kerja, haha




*mak jemah sangat uollsssss



**************************************************************


nie due ekor kucing izan paling terbaru, hahaha nie pun kucing yatim piatu jugak. izan dapat dari encik abang. dia yang jumpa kucing nie dalam longkang dekat rumah dia. so time keluar dengan dia, dia ckp macam nie " izan nak kucing tak, abang ada jumpa" so iolls pun excited maklumlah kiko dah besar, so nak main pun malas sebab asik tido je kerjanya, kalau anak kucing nie, hyperactive mcm baby lah jugak kan, kecik-kecik nakal. so bila cik abang tunjuk je anak kucing nie, terus rasa kesian, sebab izan rasa umur baru nak sebulan mcm tu dah masih menyusu lagi.

memula rasa kurang yakin nak bela, sebab jaga anak kucing nie leceh macam jaga baby jugak. sebab every 2 hours kena bagi dia minum susu. takpelah dalam hati izan tawakal jelah, semoga diorang kuat dan boleh hidup lama. balik je rumah terus pergi pet shop, beli susu kotak. boleh tahan jugak harga dalam 7++ satu kotak kecik tu, tu pun tahan dlm 2 hari je, dah lah pulak time tu tengah bulan memang kering sikit poket, tapi takpelah mana tau ada rezeki lain nanti kan.

balik je rumah, isi susu dalam mangkuk, tapi boleh pulak datang bengong izan, dah namanya masih baby lagi mana pandai minum sendiri, hahaha so option yang izan pilih, amik botol susu anak buah yang tak pakai, baru lah dorang minum dengan laju,haha

alhamdulillah dalam seminggu diorang dah pandai minum guna mangkuk, izan train awal sebab izan kerja, bila masa pulak nak bagi diorang minum dalam botol kan. so everything fine dan kucing pun membesar dengan sihat.

*tengok puting botol susu lagi besar dari mulut kucing, haha


perkenalkan ROXY & GUCCI

* first time ambik, muka kesian dibuatnya :( 

* comelnya!!




ok dah panjang pulak entry nie, lenguh pulak jari dok menaip. so jumpa lagi next entry


till then.....

3 comments:

  1. banyaknye kucing!!!! suke-suke! sis ado 10 ekor kucing.

    ReplyDelete
  2. sy suka kucing jugakk..sronok gomol dorang..

    ReplyDelete
  3. sepp..saila pun pencinta kucing/haiwan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails