Wednesday, October 2, 2013

kisah seminggu yang lepas :)

Assalamualaikum

arghhh, sakitnya lahaii, ada jerawat baru nak tumbuh dalam lubang hidung!! hahaha korang pernah rasa tak? bila tersentuh hidung terasa sakit, dan macam rasa nak menangis je tahan pedih! eh, eh sebenarnya update entry bukan nak cerita pasal jerawat pun, hehehe okey nie cerita seminggu lepas,baru teringat nak update :p

alhamdulillah khamis lepas dah selesai buat ujian HIV. and the result is -ve! yeay dah boleh kawin, hehehe sebelum buat ujian HIV hari tu, sempat tanya kawan sakit tak time dia ambik darah tu, hahaha nampak sangat kan kita nie penakut dengan jarum T__T member cakap tak sakit just ambik kat hujung jari then diaorang akan test macam pregnant kit punya test. 

tapi time izan pegi hari tu bukan, ambik dekat hujung jari, tapi nurse ambik dekat lengan,satu tiub pulak tu, hohoho tapi alhamdulillah dapat nurse yang baik, and lemah lembut, time dia nak cucuk pun punya lah sopan santun and lemah lembut sebab dia tak nak kita rasa sakit. guess what! tak rasa sakit pun time kena cucuk tu. so takyah rerisau ek.hehe

but satu problem time hiv test hari tu, doc suspect saya ada darah tinggi!!! sebab dia kata bacaan BP saya tinggi. kalau korang nak tau dari dulu lagi bila nak ambik tekanan darah, izan memang nervous gila, sampai jantung kekadang berdegup laju. izan pun sampai x tahu kenapa time nak cek BP mesti nervous gila T_T so akibat doc suspect darah tinggi mulalah hal yang patut selesai awal jadi lambat. doktor suruh cek tekanan jantung, dengan test air kencing, huhuhu. sampai pukul 2, pukul 5 baru balik. sepatutnya pukul 3.30 dah boleh balik, kesian cik abg kena tunggu lelama.



so sekarang nie dah proceed borang nikah, tinggal nak print je. semoga segala urusan allah permudahkan. 

**********************************************

sehari selepas buat ujian HIV tu, esoknya terus gerak balik kampung dekat pekan pahang. time tu dah lah gaji, duit pun cecukup makan je. kakak sepupu pulak pi ajak kedai kain satu malaysia kat kuala pahang. memula macam tak nak pegi sebab yelah kat klang pun berlambak kan kedia kain, nagoya, kamdar, jakel dll......tapi dah dipaksa pegilah jugak.

guess what! sampai je dekat sana, izan rambang mata tengok kain cotton yang cecantik gila! plus dengan harga tersangat-sangatlah murah. walaupun duit bawak tak banyak, tapi nafsu nak shopping tu memang gila, sanggup pinjam duit mak gaji baru bayar. hahaha


izan lupa nak snap gambar bebanyak, nie je yang teringat nak ambik, hehe

okeylah korang panjang gila dah dok update entry nie.

till then......




5 comments:

  1. sis hiv ni nak kena buat bpe bulan sebelum nikah ye.. then selain hiv ada apa-apa la untuk kesihatan yang kene check tak.. hee jom ke blog http://peacelovecrys.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 bulan awal pun okey, sebab borang hiv nie valid untuk 3 bulan je dik :)

      Delete
  2. ezan,kedai kain 1 malaysia cantik2 eh?? suka2..nak kena g nih..hehe!
    psl daisy crepe hand bouquet tu rm50 je dear :)
    tapi pic tu lum siap lagi.. nnt dah siap akak share.. apa2 email je eh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak saila tapi kedai nie dekat pekan pahang tau, hehe okey nanti izan email ek, tapi akak up entry baru bila hb tu dha siap taw :)

      Delete
    2. dear, full daisy crepe hb dah ada kat blog akak :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails