Friday, November 15, 2013

15 days to go!

Assalamualaikum....


hai korang, hari nie baru ada masa sikit nak update blog! hehehe lately nie bz gila macam-macam nak kena siapkan, al maklumlah org yang suka sangat buat kerja last minute kan dah mendapat, hahaha

nampak tak tajuk kat atas tu, tinggal 15 hari saja lagi nak nikah! cant waitttt! *gatai betul hahaha tapi macam tak percaya pun ada, dah nak jadi isteri orang, dah ada tanggungjawab yang besar. nak dekat-dekat kahwin nie kengkawan dok tanya nervous tak, hahaha so izan jawablah, selagi khemah tak pacak depan rumah, perasaan nervous tu tak ada lagi, hehe

ok back to progres kahwin, ermmm 80% dah complete, dari bayaran vendor semua dah setel, borang nikah pun dah complete bulan 10 hari tu, tinggal nak submit kat tok imam je seminggu sebelum majlis. yang masih belum setel doorgift, belum packing lagi, cookies untuk kengkawan izan buat sendiri, baru siap sikit, haha bunga telur pun buat sendiri, baru siap 1 pahar, lagi 1 maybe malam nie kot. hantaran pun buat sendiri both side, alhamdulillah kawan baik yang banyak membantu, dah siap pun hantarannya yippie!!

oh! berkenaan hand bouquet, akhirnya terpaksa D.I.Y sendiri je, sebab bajet dah lari jauh, huhu untuk nikah bunga tangan dah siap. memang simple habis izan buat, beli bunga plastik je tu pun kat mydin, hehe nak tengok hasilnya nie dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
* HB for nikah


untuk sanding pulak, decide nak buat pearl handbouquet, raw material untuk buat pearl handbouquet pun dah beli dekat GM klang, so tinggal nak proceed je buat, terima kasih dekat kak saila sebab sudi buat tuto pearl handbouquet. so kita nantikan hasilnya jadi ke tidak dalam next entry, hehehe



till then.......




7 comments:

  1. waa tak lama je lagi..
    Semoga majlis berjalan lancar ye.. Amin :)

    ReplyDelete
  2. good luck ezan! chaiyok2..buat comel2 tau..nnt tunjuk eh :D

    ReplyDelete
  3. wahhh, cyda faham perasaan tu, ktepun malam ni baru nak buat bunga telur lagi satu pahar, tapi majlis kte seminggu lepas majlis izan... :) untunglaa izan ada kawan2 boleh tolong... :)

    ReplyDelete
  4. x lama dh...cntiknya pearl HB tu...dl kwen kalut...smpt buat HB & hntrn yg x semenggah mana ja...slmt ber D.I.Y =)

    ReplyDelete
  5. comel..xpe..diy lagi jimat..puas hati gitu haa..blh simpan handbouquet untuk kenang-kenangan

    ReplyDelete
  6. ezan, akak pakai dawai saiz 24..warna hijau..utk riben pulak, akak letak siap2 sblm akak balut pemegang tu dgn kain :) akak gam je riben tu kat pemegang.. :) faham kot..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails