Wednesday, December 18, 2013

Review : Baju nikah

Assalamualaikum....


 mood izan rajin sangat hari nie nak update blog, alhamdulillah naik kerja, kerja kat office pun tak banyak bersyukur sangat,so ada masalah nak update, hihi

here we go! second review kali nie nak cerita pasal baju nikah. mula-mula fikir nak sewa je baju nikah untuk lelaki dan perempuan, tapi tak jadi, sebab bila survey-survey harga rata-rata sewa dalam harga 500++ agak mahal sebab, dapat pakai sekejap je then nanti kena pulangkan balik baju tu.huhuhu

so bila bincang-bincang balik dengan pakwe (sekarang dah jadi suami) hehe kitaorang decide nak beli kain dan hantar tempah. memang harga untuk beli kain & hantar tempah lebih kurang je dengan harga sewa, tapi yang bezanya baju tu nanti kita boleh simpan, so keluarkan sikit duit untuk baju nikah berbaloi sebab nanti boleh guna balik ;)

survey punya survey tailor akhirnya jumpa dekat fb izan, orang sekampung je rupanya, senang dekat kalau nak datang fitting nie kan. izan discuss je dengan tailor tu nak baju macam mana then tanya kos upah semua. bila bincang-bincang dengan suami dia kata ok. yelah baju melayu murah je tempahnya, baju perempuan lah yang mahal sikit kan, nak kain kembang lah, nak buh manik lagi. so close deal dengan tailor tu dapat harga 470 untuk baju perempuan dan 120 untuk baju melayu lelaki so total rm 590.

nak ikutkan baju izan dalam 400 lebih je, tapi disebabkan izan silap beli lining yang nipis T__T terpaksa suruh tailor tu beli kain lain untuk lining, tu harga bertambah sikit. tapi alhamdulillah, izan sangat puas hati dengan jahitan dia kemas sangat, jahitan manik dia pun superb cantik! 

*full view design baju dah siap

*veil

*first fitting belum jahit beading lagi

*masa nikah nie je ada gambar dari hp izan



*sorry quality gambar gelap,hihi

so kalau ada siapa-siapa sekitar klang/shah alam tengah mencari tailor ke, izan cadangkan buat dekat duan buhari.

No Tel: 016-7256805

ok till then......


5 comments:

  1. cantik baju nikah ezan :) boleh simpan buat kenang kenangan :D

    ReplyDelete
  2. Wah comel baju akad nikah ni. Saya dulu baju akad nikah ni tempah jugak, tapi tah kenapa la pulak tailor tu xsiapkan baju kitorang. Jadi last nasib ada member offer pinjamoan baju akad nikah dia. Nasib sama saiz. Kelakar pulak bila ingat.

    ReplyDelete
  3. tak perasan saya ada dekat bloglist hehe tq ya. :)

    ReplyDelete
  4. Cantik, putih dan purple. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails