Thursday, February 27, 2014

The sumbs cafe tempat makan best di shah alam!

Assalamualaikum......


hai kengkawan semua, sihat ke? hihihi lama gila dah tak update blog nie, sebabnya satu sahaja Malas! buruk benor perangainya kan. tapi alhamdulillah walaupun blog suam-suam kuku masih ada jugak yang sudi lawat thanks korang! *hugggss*

last week izan ada pergi makan dekat the sumbs cafe area shah alam seksyen 13. tergerak hati nak pergi makan dekat sini sebab tertengok hanis zalikha punya ig dia pi makan panna cotta dekat sini. so dengan tidak semena-mena ajak husband pergi, maklumlah izan nie tak tahu jalan, hahaha

first pergi hari ahad dalam pukul 1, sesampai je dekat depan the sumbs cafe, mak aiiii ramainya orang tengah beratur nak tunggu meja, last-last malas nak tunggu ajak husband pergi next time je, sedih tau :( so last week pergi hari ahad, then pergi awal dalam pukul 12 dah sampai, hihi alhamdulillah memang rezeki nak makan dekat situ, ada lah tempat kosong, customer time tu pun tak ramai sangat.

so mari kita lihat menu yang diorang sediakan dan harganya
.
.
.
.
.

*harga yang diorang tawarkan sangat berpatutan


bila tengok je menu, dah blurr sebab kalau boleh semua nak order uolls! tapi takpe next time kita datang lagi cuba menu lain. so last-last decide pilih "pasta ala the sumbs" & chicken hunter" pencuci mulut pulak pilih "panna cotta" dengan "churr


*pasta ala the sumbs!

sedap gila uolls! rasa dia pedas-pedas, see sampai sekarang bila teringat telan air liur je! hahaha

*chicken hunter! nie husband yang order, tak tahu rasa mcm mana, sebab laju gila dia makan T__T


*churros dip in choc! delicious

*semangat gila makan! haha

*panna cotta! sedap gila makan bila cuaca panas-panas nie

* bagi husband rasa sikit, last-last dia sapu licin, haha

konsep makan kedai nie nampak lain pada yang lain, sebab dia hidangkan makanan dalam kotak! so nampak unik sangat. 

so izan memang recommended tempat nie dekat korang semua, pergilah cuba ek memang puas hati

open 12pm-11pm
closed on friday
address : Block 7, persiaran alami, seksyen 13, shah alam selangor








3 comments:

  1. Menarik ni..t nk kn try jugaklah...

    ReplyDelete
  2. nmpak sedap..sng kedai ni..xyah basuh pinggan..heheh

    ReplyDelete
  3. mcm best je.. ape yg plg sedap kat sini? kat kedai kopi pak ngah seksyen 8 pn best gk. dekat ngan ipk tu.. nasi goreng ayam panggang die sedap..hehe:) nasi campur die pn best gak.. tp klu ske western kt big brother seksyen 7 best gak :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails