Monday, March 24, 2014

saya suka memasak

Assalamualaikum semua

hi! mood sekarang swing malas bebenor nak mengupdate blognya, kita rajin blog walking je kat blog orang lain, hehehe bestnya bila baca ramai sekarang tengah pregnant! doakan kita sekali ek supaya cepat dapat baby,heeeee *eh ambik kesempatan pulak :p

ok back to topic, dah nak masuk 4 bulan kita kahwin. sekejap je rasa. sejak dah kahwin nie hobi dah bertukar ke minat memasak dan membuat kek.seriously practice make perfect! dulu boleh dikatakan noob gila kalau mak nak suruh masak kari ke, masak lemak ke, masak sambal lagilah fail!

tapi alhamdulillah sejak dah kahwin, skill memasak aku dah mula berkembang. hahaha bukan nak riak,tapi bila tiap-tiap hari memasak and husband tukang makan, tanya apa yang kurang apa yang perlu improve, then dari situ boleh improve skill memasak i. alhamdulillah sekarang nie dah pandai masak menggunakan santan TANPA pecah minyak! proud to my self, hahaha

tapi kadang-kadang pening jugak bila fikir nak masak apa tiap-tiap hari, lagi-lagi sekarang aku kena prepare bekal untuk husband pergi kerja breakfast dengan lunch, pening kepala mak nak memikiornya. tapi selamatlah husband tak cerewet bab makanan, hihi.

antara menu-menu yang selalu dimasak
.
.
.
.







* pencuci mulut, crispy chocolate cadbury! yummy licious!


till then.....



1 comment:

  1. masak siakapppp? hebatttttt..
    akak doakan awk cpt dapat baby dear :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails