Wednesday, October 8, 2014

Farm in the city!

Assalamualaikum.....

huaghhh,sepatutnya esok dah pergi honeymoon, tapi apakan daya kita hanya mampu merancang, tapi tuhan yang menentukan. ecececehh,hihi its ok banyak masa lagi, nanti kita plan lain hari pulak.

oh! by the way cuti raya haji hari tu telah pergi ke farm in the city dekat seri kembangan! disebabkan plan honeymoon tak jadi, maka diriku mengajak husband pergi tengok binatang. hahaha macam bebudak kan. sebenarnya plan nak pi farm in the city nie pun dah lama, tapi asik tak ada masa free je, jadi bila cuti raya haji tolak hari isnin, maka terus ajak husband pergi.

ku ingatkan jauh lah sangat seri kembangan tu dari rumah dekat klang, rupanya dalam 20 minit jer =.=" boleh pegi tiap-tiap hari kau! hihi dekat sini tempatnya tak adalah macam zoo besar, ada memacam jenis binatang harimau,singa buaya tu semua, dekat sini tempat dia sederhana jer, and haiwan pun jenis yang tak bahaya.

tapiiiii yang paling best dekat farm in the city nie, kita boleh pegang haiwan-haiwan tu and boleh bagi makan sekali! tak ke best tu. kalau nak pergi sini bawak bebudak mesti seronok diorang, tapi disebakan iolls belum ada anak, so bawak laki jelah, hahaha



dekat atas tu fee nak masuk dekat farm in the city. siapa ada mykad boleh dapat harga 30 ringgit untuk dewasa.


first je masuk sini, kita akan nampak bapak segala kura-kura, besar gila baq ang. suami cakap dah sama besar dengan aku, hampeh betol =..=




see, i tengah bagi rusa makan, kita masuk je kandang binatang nie, nanti pekerja dia akan hulurkan kangkung untuk bagi binatang dekat situ makan. tapi i is tension, dengan kambing sebelah rusa tu! orang nak bagi rusa tu makan, asik mulut dia je mengangga.




wefie with owl! cuteness overload si burung hantu nie.


if tak silap nie burung kakak tua kot! haha


cuba uolls teka benda apakah itu? masa nak jalan masuk nie, hampir terkejut bila pandang atas nampak binatang nie sedang berlingkor, mak aiii besaq betoiii!

aucakkkk!


laki aku kata tikus besar! hahaha gila!





pekerja dekat situ suruh pegang, tapi tak tergamak nak pegang sebab geli!





ok its wrap! so pada parents yang punya anak kecik boleh bawak ke sini ok, memang berbaloi, boleh naik poney ride, pegang binatang, bagi ikan makan. so much better dari zoo negara! hahaha

till then......







1 comment:

  1. wahh mcm best.. nnt nk g bwk anak kat sni.. mcm ok je dr zoo.. tq share

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails